top of page
Merikruunu_ilmasta.jpg

Villa Eden

Täysihoitolantie 6 as 16

25870 Kemiönsaari

villaeden.merikruunu@gmail.com

Hotel Merikruunu

+358 50 380 5672

hotelmerikruunu@gmail.com

Olga (omistaja)

Tykkää meistä!

 • Facebook
 • Instagram

Villa Eden ohjeet

1. Saaristokylä Merikruunu

Saaristokylä Merikruunu on uusi loma-asumisen konsepti saaristossa. Voit nauttia merestä ja ylellisyydestä strategisesti parhaalla paikalla lähellä kaikkia palveluita.

Merikruunu on arkkitehtien Lukas Senkusin ja Peik Cygnelin taidonnäyte, joka huokuu skandinaavista tunnelmaa ja hurmaa yksilöllisyydellään, kunnioittaen alueen vanhaa hienoa historiaa, jota yhä haluaa kuunnella.

Alueella on 30 m² huviloita sekä isoimpia 44 m² saunallisia huviloita. Yhteensä alueella on 40 huvilaa.

Merikruunun aluetta operoi 30-luvulla rakennettu entinen täysihoitola - Hotel Merikruunu, jonka kaikki palvelut ovat asiakkaiden käytössä. Hotelli tarjoaa täydet ravintola- ja aamiaispalvelut, ja sen alakerrassa on myös kodikas pubi sekä hotellin yläkerrassa 14 huonetta. Jos tarvitset lisää majoitusta suuremmalle kaveriporukalle, kysy saatavuudesta hotellilta. Ranta-alueella on rantasauna sekä hotellin rakennuksen yläpuolella uusi sauna porealtaalla. Kysy varauksesta hotellilta.

Toukokuussa 2022 valmistunut Villa Eden sijaitsee vain 50 metrin päässä Saaristohotelli Merikruunusta. Huvila kuuluu Saaristokylä Merikruunun isoimpiin ja se on varusteltuna saunalla sekä porealtaalla. Villa Edenistä aukeaa kaunis merinäköala yli kylän ja se sijaitsee rauhallisella paikalla Saaristokylä Merikruunun reunalla. Kesäisin huvilan vastapäätä oleva maisema tarjoaa upean näkymän auringon laskiessa horisonttiin.

2. Ympäristö

Villa Eden sijaitse merenrannalla Kemiönsaaressa Kärran kylässä, josta on hyvät yhteydet muihin Kemiönsaaren kohteisiin. Rannassa on suojaisa vierasvenesatama. Ranta-alue ja laituri ovat mökkiläisten yhteiskäytössä ja laiturin päässä on turvalliset uimaportaat.

Noin kilometrin kävelymatkan päästä löytyy myös upea järvi ja ihana, matala hiekkapohjainen uimaranta, jonka osoite on Furulundintie. Katso Kemiönsaaren yleiset uimarannat täältä.

Villa Edenistä on lyhyt matka kaikkialle. Noin 20 minuutin ajomatkan päässä on Kasnäsin satama, josta löytyy mm. kylpylä ulkoaltaineen ja josta pääsee lautalla/lossilla upeisiin saaristokohteisiin. Taalintehdas on vain 5 minuutin päässä, samoin kuin kaunis Söderlångvikin kartano/museo valtavine omenapuutarhoineen. Jos pidät golfin pelaamisesta, lähin golfkenttä, Bjärkas Golf, on 15 minuutin päässä. Alueelta voi myös tehdä päiväretkiä useisiin hienoihin kohteisiin, kuten esimerkiksi Västanfjärdiin, Mathildedaliin, Perniöön, Örön linnasaarelle, Hiittisten saarelle ja Högsåraan.

Lähellä on kaksi K-kauppaa:

 1. K-Market Dragsfärd, Kullantie 150

 2. K-Kärra, Kirkonkyläntie 7

 

Kävelymatkan päästä löytyy myös kahvila/ravintola Café Road Yttis. Lähin ALKO ja muita useita ruokakauppoja löytyy Taalintehtaalta, noin 5 kilometrin päästä. Torilta voi kesäisin hakea tuoretta kalaa.

3. Tilat

Villa Edenissä on yhtenäinen keittiön ja olohuoneen muodostama tila, jossa on ilmalämpöpumppu. Lisäksi huvilassa on makuuhuone, kaksi ikkunallista parvea, kylpyhuone saunaosastolla sekä iso meriterassi ulkoporealtaalla, grillillä ja ruokailuryhmällä.

Keittiöstä löytyy jääkaappipakastin, induktioliesi, uuni, astianpesukone, veden- ja kahvinkeitin sekä astiasto kuudelle hengelle. Keittiössä on myös kaikki tarvittava ruoanlaittoon.

Makuuhuoneessa on parisänky, TV ja vaatekaappi, josta yksi osa on lukittu ja varattu huvilan omistajan tavaroille. Kummastakin parvesta löytyy kaksi 80 cm sänkyä/patjaa. Huvila vuokrataan enintään 4 ihmisen käyttöön.

Kylpyhuoneessa on wc, sauna, suihku, sähköinen pyyhekuivain, kuivattava pesukone sekä hiustenkuivain.

Huvilassa on mittatyönä tehdyt pimennysverhot sekä olohuoneen etuikkunoissa pimentävät vekkikaihtimet. Käsittelethän verhoja varovasti! Kun et käytä vekkiverhoja, pidätkö niitä ikkunan yläosassa. Jätä vekkikaihtimet yöksi hieman auki sekä ylhäältä että alhaalta, jotta vältät kondenssiveden kerääntymisen lattialle ja ikkunoihin. Jos vettä kertyy, pyyhe se liinalla.

Huvila sopii myös lapsiperheille ja huvilasta löytyy mm. lasten matkasänky (kasausohjeet löytyy huvilan kansiosta), syöttötuoli sekä rappusten ylä- ja alaosaan on asennettu turvaportit.

Villa Edinen terassilla on oma, aina lämmin kannellinen poreallas 4 henkilölle. Tutustuthan porealtaan ohjeisiin huolellisesti!

Villa Edenin terassi on osittain lasitettu ja lasituksen ovet ovat avattavat. Käsittelethän ovia varovaisesti. Terassilla on myös käyttövalmis kaasugrilli.

 

4. Ohjeet

4.1 Yleistä

Villa Eden sijaitsee hotellin alapuolella metsän reunalla, huvilan #15 alapuolella. Sisäänkirjautuminen on klo 16.00 ja uloskirjautuminen klo 12.00. Avain säilytetään avainlokerossa, joka sijaitsee terassilasituksen vasemmalla puolella. Huvilan omistaja lähettää koodin ennen saapumista.

Olo- ja makuuhuoneessa on säädettävät spottivalot. Paina ja kierrä katkaisijat säädäkseen valoja. Terassille saa valot eteisen valokytkimestä.

Ilmalämpöpumppu on lämmitysjärjestelmän pääasiallinen lämmönlähde sekä sitä voi käyttää myös viilennykseen. Ilmalämpöpumpun lämpötila voi säätää tarpeen mukaan ja sen kaukosäädin löytyy seinäkotelosta kiinteiden rappusten seinästä. Ilmalämpöpumpun käyttöohjeet löytyvät huvilan kansiosta ja tässä ovat tärkeimmät toiminnot:

 • On/Off-näppäimellä voit kytkeä pumpun päälle tai pois päältä.

 • Mode-näppäimestä voit valita "AUTO"-tilan ja plus/miinus-näppäimillä säätää lämpötilaa.

 • Fan-näppäimellä voit säätää ilmavirran voimakkuutta.

 

Villa Edenistä löytyy myös sähköpatterit, jotka ovat kiinni älypistorasioissa, joita ei saa irrottaa. Pattereiden termostaatteihin ei tulisi myöskään koskea. Makuuhuoneen ovet voi aukaista terassille.

 

Älä koske ilmastointiventtiileihin. Niissä on automaattinen tila päällä, mikä tarkoittaa sitä, että ne käyvät nopeammin tilanteen sen vaatiessa ja hidastavat tahtia myöhemmin.

 

Olohuoneesta sekä terassilta löytyy kyntteliköt ja lyhdyt, mihin on laitettu LED kynttilät. Tavallisten kynttilöiden käyttö on kielletty.

4.2 Keittiö, olohuone ja säilytyskomero

Keittiöstä löytyy tiskiharjan lisäksi astianpesuaine ja tiskikonetabletit. Muista avata hana, kun käytät astianpesukonetta ja sulkea se päätteeksi. Astianpesukoneen hana on kiinni, kun vipu osoittaa kattoon.

Huvilan säilytyskomerosta löytyy ladattava varsi-imuri sekä imurin laturi. Älä pidä imuria koko ajan latauksessa, vaan kuluta akku aina loppuun ennen seuraavaa latausta. Tyhjennä imurin sisältö tarvittaessa.

Jos sohvalle tai matolle kaatuu ruokaa tai juomaa, kaada niihin reilusta ruokasoodaa. Anna soodan imeytyä, odota ja imuroi sooda pois. Pyyhi vasta sen jälkeen. Säilytyskomerosta löytyy myös tekstiilipesu spray. Ilmoitathan, jos sohva tai matto vaatii pesua, niin voimme sopia jatkotoimenpiteistä!

Ilmoitathan rikkoutuneista tai puuttuvuista astioista sähköpostiin villaeden.merikruunu@gmail.com, jotta jokaiselle asiakkaalle löytyy luettelon mukaiset astiat ja välineet.

4.3 Kylpyhuone ja sauna

Kylpyhuoneessa on WC-istuin, pesuallas, suihkunurkkaus, sähkökäyttöinen pyyhekuivain, kuivaava pyykinpesukone sekä sähkökäyttöinen sauna. Pesualtaan laatikosta löytyy hiustenkuivain.

Kylpyhuoneessa sekä saunassa on lattialämmitys sekä kaksi termostaattia. Jos säädät lattialämmitystä, palauta lämpötila 15 asteeseen molemmissa termostaateissa ennen poistumistasi.

Pyyhekuivain on kytketty älypistorasiaan, ja sen saa kytkettyä päälle/pois päältä painamalla sen kyljessä olevaa harmaata näppäintä. Älä irrota pistoketta älypistorasiasta tai poista koko älypistorasiaa seinästä. Muista aina sammuttaa älypistorasia käytön jälkeen!

Kun käytät pesukonetta, muista avata vesihana kiertämällä se vasemmalle loppuun saakka ennen käynnistämistä ja sulkea hana pesun päätyttyä. Näin varmistat, että pesukone saa tarvittavan määrän vettä ja vältät mahdolliset vesivahingot.

Kylpyhuoneen ikkunan voi avata kokonaan tai osittain kääntämällä kahvaa yläasentoon. Huomioithan, että ikkunassa on hyttysverkko asennettuna, joten voit pitää ikkunan auki ilman huolta hyönteisistä.

Kuivauslasta on tarkoitettu suihkulattian kuivaamiseen. Muista pyyhkiä jalat ja vartalo kuivaksi ennen terassille siirtymistä, jotta vältät liukastumisvaarat ja pidät tilat puhtaana ja turvallisena.

Laita sauna päälle I/O -napista. Sauna on ohjelmoitu lämpötilaan 75 °C ja on kerrallaan päällä 2 tuntia. Saunan uudelleen ohjelmointi on kielletty palovaaran ja energiatehokkuuden johdosta.

Kylpyhuoneen saunan puoleisella seinällä on säädin, joka vastaa saunan ilmanvaihdosta. Käännä se oikealle saunomisen ajaksi ja sulje vasemmalle saunomisen jälkeen. Saunan takaseinässä on myös vipu, joka on hyvä nostaa ylös saunomisen ajaksi ja laskea takaisin alas saunomisen jälkeen. Näin varmistat riittävän ilmanvaihdon ja pidät saunan turvallisena.

Saunan kiukaassa ei saa grillata eikä siinä saa käyttää tuoksuja tai muita aineita kuin vettä.

Kylpyhuoneesta löytyy aloituspakkaus WC-paperia ja käsisaippuaa. Muistathan varmistaa, että lähtiessäsi, jätät yhtä paljon paperia kuin ennen käyttöäsi.

4.4 Terassilasitus

Villa Edenin terassi on osittain lasitettu, ja lasituksen ovet saa auki liu'uttamalla. Ole varovainen, kun käsittelet ovia, jotta vältät vahingot. Lasiovien sisällä on vetonupit, joita vetämällä lasiovet saa avattua ja työntämällä ne saa suljettua. Muista olla varovainen, ettet vahingossa sulje lasiovia sisäpuolelta, jos et sitä halua.

Lasiovien ulkopuolella on myös lukko, joka on tavallisesti avoinna.

4.5 Kaasugrilli

Terassilta löydät kaasugrillin, kaasupullon, grillin puhdistusharjan, grillin suojapeitteen ja sammutuspeiton. Pihdit löytyvät keittiöstä. Muista laittaa suojapeite grillin päälle vasta, kun se on ehtinyt jäähtyä.

Suosittelemme käyttämään folio-grillausalustoja, jotta grilli pysyy puhtaana. Jos grilli jätetään huomattavan likaiseksi käytön jälkeen, perimme puhdistuksesta lisämaksun. Grillin puhdistus ei kuulu loppusiivoukseen, vaan jokainen vuokraaja hoitaa puhdistuksen itse.

Grillin puhdistus tapahtuu kuumentamalla grilliä ja sitten harjaamalla sitä teräsharjalla, joka löytyy grillin alta, samoin kuin sammutuspeitto. Muista myös pyyhkiä grillin ulkopinnat.

Grilli on tarkoitettu ainoastaan ulkokäyttöön. Sammuta grilli välittömästi käytön jälkeen, jotta grillin osat eivät vaurioidu. Muista sulkea kaasuventtiili käytön jälkeen!

Jos kaasu loppuu kesken grillaamisen, ilmoitatko siitä sähköpostitse osoitteeseen villaeden.merikruunu@gmail.com.

4.6 Poreallas

Villa Eden on varustettu kompaktilla 160 x 160 cm LYFCO FOIBE porealtaalla. Ennen porealtaan käyttöä, tutustu huoleellisesti ohjeisiin ja sanktioihin. Poreallas on herkkä laite, joten sen tarpeetonta säätämistä tulisi välttää.

 

 

4.7 Loppusiivous

Vaikka ammattilainen hoitaa loppusiivouksen, vuokralainen on silti velvollinen huolehtimaan astianpesusta, jääkaapin tyhjentämisestä, uunin ja grillin puhdistamisesta sekä loma-asunnon ja sen ympäristön siistimisestä ennen lähtöä ja viemään roskat.

Grilli on puhdistettava käytön jälkeen seuraavan vuokraajan käyttöä varten, ja grillin puhdistus ei sisälly loppusiivouksen hintaan.

Mikäli huvila on huomattavan likainen tai siellä on sotkettu tai rikottu tavaroita, laskutamme asiakkaalta erikseen siivouskustannukset. Vuokralainen on vastuussa huvilan irtaimistosta vuokrausaikana ja velvollinen korvaamaan mahdolliset vahingot, jotka aiheutuvat huvilalle tai sen irtaimistolle.

4.8. Huvilan turvallisuus

Olo- ja makuuhuoneissa sijaitsee kaksi palovaroitinta, jotka ovat kytketty verkkovirtaan.

Säilytyskomerosta löytyy vaahtosammutin, ja grillin alta sekä mikron päältä löytyy sammutuspeitot.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty huvilan sisätiloissa ja terassialueella turvallisuussyistä.

5. Varusteluettelo

Olohuone ja keittiö

 • Pöytä ja 4 tuolia

 • Istuintyyny x4

 • Pöytätabletti x4

 • Kynttelikkö ja LED kynttilä

 • Sohva

 • Koristetyyny x2

 • Huopa x1

 • Matto

 • Taulu

 • Pallorahi

 • Apupöytä

 • Kaappi

 • SmartThings reititin

 • Wifi modeemi

 • Radio

 • Maljakko ja tekokukka

 • Frame TV ja kaukosäädin

 • Sivupöytä

 • Peili

 • Kello

Ruoanlaittovälineet

 • Vedenkeitin

 • Moccamaster

 • Mikroaaltouuni

 • Sammutuspeite

 • Paistinpannu ja kansi x2

 • Kattila ja kansi x3

 • Kansiteline

 • Siivilä

 • Leikkuulauta

 • Talouspaperiteline

 • Keittiöveitsi x3

 • Haarukka x6

 • Veitsi x6

 • Lusikka x6

 • Kakkulapio

 • Perunankuorija

 • Grillipihdit

 • Iso lautanen x6

 • Syvä lautanen x6

 • Pieni lautanen x6

 • Juomalasi x6

 • Viinilasi x6

 • Kuohuviinilasi x6

 • Kuppi x6

 • Lasten matala & syvä lautanen, lasi, ruokailuvälineet x6

 • Vesikarahvi

 • Uunivuoka x2

 • Salaattikulho x3

 • Pieni kannellinen säilytysastia x3

 • Iso kannellinen säilytysastia/uunivuoka

 • Keskikokoinen kannellinen säilytysastia x2

 • Korkea kannellinen säilytysastia

 • Tarjotin

 • Juustoraastin

 • Keittiövälineet, 5 osaa

 • Korkkiruuviavaaja

 • Voiveitsi x4

 • Sakset x3

 • Teelaatikko

 • Magneettinen pannunalunen

 • Patakinnas silikoni

 • Mittasarja

 • Mittakannu

Makuuhuone

 • Runkopatja 80 cm x2

 • Sijauspatja 160 cm

 • Patjasuoja 160 cm

 • Tyyny ja tyynysuoja x2

 • Peitto x2

 • Koristetyyny x4

 • Päiväpeitto

 • Sänkymatto

 • Viltti

 • Yöpöytä

 • Pöytälamppu

 • Taulu x2

 • TV ja kaukosäädin

 • Sisäantenni

 • Henkkarit x8

 • Matkasänky sis patja ja sijauspatja

 • Silitysrauta

 • Lokerikko

 • Naulakko

Kylpyhuone ja sauna

 • Hiustenkuivaaja

 • Roskasanko

 • Kuivauslasta

 • WC harja

 • Saippuapumppu

 • Hammasharjateline

 • Kylpyhuonematto

 • Saunaämpäri

 • Saunalämpömittari

Parvi #1

 • Patja 80 cm x2

 • Sijauspatja 80 cm x2

 • Patjasuoja 80 cm x2

 • Yöpöytä (laatikko)

 • Pöytälamppu

 • Tyyny ja tyynysuoja x2

 • Peitto x2

 • Päiväpeitto

 • Numerolukko

 • Lastenportti x2

Säilytyskomero

 • Varsi-imuri

 • Moppi

 • Vaahtosammutin

 • Ensiapulaukku, veneily (sis punkkipihdit)

 • Antiseptinen haavanpuhdiste spray & lastarit

 • Tekstiilipesu spray

 • Syöttötuoli

 • Lelulaatikko

 • Potta

 • Silityslauta

 • Sini rikkasetti

 • Pyykinkuivausteline

 • Kenkäteline

 • Kenkälusikka

 • Muovinen jakkara

 • Onki

Parvi #2

 • Sänky ja patja 80 cm x2

 • Sijauspatja 80 cm x2

 • Patjasuoja 80 cm x2

 • Tyyny ja tyynysuoja x2

 • Peitto x2

Terassi

 • Grilli ja suojapeite

 • Grilliharja

 • Sammutuspeite

 • Terassipöytä, 4 tuolia mustilla istyintyynyillä

 • Sohva

 • Aurinkotuoli (kesällä) x2

 • Pieni pöytä x2

 • Terassiharja (talvella myös lumilapio)

 • Harava (talvella myös lumilasta)

 • Rappuralli

 • Kukkaruukku

 • Musta säilytyslaatikko #1 leluilla

 • Musta säilytyslaatikko #2 porealtaan hoitovälineillä

 • Letkukela

 • Lampaantalja x2

 • Koristetyyny

 • Fatboy lamppu (talvella)

 • Puinen tarjotin ja koristeet

 • Tupakointi kielletty -kyltti

Merikruunu_laituri_augingonlasku.jpg
bottom of page